Omalaina kokemuksia - tiesitkö nämä asiat lainanvälittäjästä?

Omalaina on suosittu ja täysin suomalainen lainanvertailupalvelu, joka tunnetaan laajasta yhteistyökumppaneiden verkostosta, helposta hakuprosessista ja alhaisista koroista.

5/5

Lainamäärät:

100 – 60000 €

Korko:

4.19 – 20 %

Laina-aika:

1 – 15 vuotta

Ikäraja:

18v

Omalaina lyhyesti:

Omalaina on Suomen suosituin lainan kilpailutuspalvelu. Palvelun kautta on mahdollista kilpailuttaa jopa 25 pankin ja rahoitusyhtiön lainat.

Mikä yritys omistaa Omalainan?

Omalaina.fi -palvelun taustalla toimii suomalainen Sambla Group Oy, joka on perustettu vuonna 2012.

Yritys on ennen vuotta 2022 tunnettu LVS Brokers Oy nimellä, mutta nimi muuttui ruotsalaisen Sambla Group AB:n ostettua sen osaksi konserniaan. Sambla Groupin alla toimii Suomessa myös muita brändejä, kuten Rahoitu.fi, Suomen Yhdistelylaina ja Rahalaitos.

Omalaina - kilpailuta laina jopa 60 000 € asti

Omalainan hakemus on yksinkertainen ja nopea täyttää. Kun olet täyttänyt hakemuksen, Omalaina välittää hakemuksen yhteistyökumppaneilleen, jotka tarjoavat erilaisia lainoja ja kulutusluottoja hakijan tiedot huomioiden. Omalaina ei siis itse myönnä lainaa, vaan tarjoaa hakijoille mahdollisuuden tehdä helposti ja kätevästi kattava vertailu eri luotonantajista.

Osa tarjouksista tulee tekstiviestillä, osa sähköpostilla ja osa molemmilla. Lisäksi lainatarjoukset on nähtävissä Omalainan omassa verkkopalvelussa.

Koska yhteistyökumppaneita on paljon, tulee myös useita erilaisia tarjouksia ja päätöksiä. Osassa tietysti on huonommat ehdot ja korkeampi korko, mutta monia eri lainanantajia vertailemalla on mahdollista kartoittaa edullisimmat tarjoukset.

Lainavertailun suurin hyöty onkin se, että Omalaina tarjoaa suuren määrän eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, joten hakija voi karsia pois ne tarjoukset, joissa nimelliskorko ja todellinen vuosikorko ovat korkeita.

Omalaina pähkinänkuoressa:

Vuodesta 2020 lähtien oma laina on tarjonnut yksityishenkilöiden lisäksi lainaa myös yrityksille. Lisäksi palvelussa on mahdollistaa yhdistää kulutusluottoja jopa 60 000 euroon asti.

Kuka voi saada lainaa Omalainalta?

Lainan saaminen Omalainan kautta on huomattavasti helpompaa kuin muilta lainanvälittäjiltä. Lainan hakemisen minimiehtoina ovat vain:

Omalainalta lainaa voi hakea myös ilman luottotietoja, mutta silloin on todennäköistä, että ei saa lainkaan myönteisiä päätöksiä hakemukselle.

Maksuhäiriömerkinnät tai työttömyys eivät siis ole poissulkeva tekijöitä, vaikka niillä toki on vaikutusta tarjottujen lainojen määrään ja korkoihin.

Hae lainaa Omalainalta - näin se onnistuu!

Lainan hakemista Omalainan kautta pidetään helppona ja yksinkertaisena. Lomake on selkeä ja kaikki vaadittavat tiedot on heti nähtävissä. Lainahakemuksen tekeminen sujuu siis nopeasti ja käyttäjät ovatkin olleet todella tyytyväisiä hakuprosessin sujuvuuteen.

Näin täytät hakemuksen Omalainan verkkosivuilla:

Mikä on lainan korko Omalainan välittämissä lainoissa?

Omalainan lainoissa nimelliskorko asettuu aina 4,19 – 20 % välille.

Jokainen lainahakemus kuitenkin käsitellään yksilöllisesti, joten tarjottavat korot ja muut lainaehdot riippuvat niin luotonantajasta kuin hakijasta itsestään.

Lainojen korot määritetään hakijakohtaisesti, joten minimikorkoa ei voida luvata. Omalaina ei itse myönnä lainoja, vaan sillä on yhteistyökumppaneina useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, joille se välittää asiakkaan hakemuksen. Nämä yhteistyökumppanit määrittävät itse millaisia lainaehtoja ne voivat tarjota missäkin tilanteessa.

Omalaina on itse ilmoittanut vuoden 2022 alussa, että alkuvuoden aikana myönnetyissä lainoissa nimelliskorko on ollut keskimäärin vain 9,50 %. Toisaalta korkotason vaihtelut koskevat myös vakuudettomia lainoja, joten keskimääräinen korkotaso on saattanut nousta jonkin verran yleisen korkotason noustua.

Kokemuksia Omalainasta

Omalaina on tunnettu ja suosittu palveluntarjoaja rahoitusalalla. Asiakkaat kehuvat nopeaa ja sujuvaa hakuprosessia sekä yhteistyökumppanien määrää. Yhdellä hakemuksella on mahdollista saada lainatarjous jopa yli 30 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Asiakkaat, jotka ovat tämän lainavertailupalvelun kautta saaneet lainan, ovat pääasiassa olleet tyytyväisiä saamiinsa lainatarjouksiin. Toki kaikki lainatarjoukset arvioidaan hakijakohtaisesti hakijan tietojen perusteella, joten minimikorolla lainaa ei voida myöntää, jos lainanottajan takaisinmaksukyky ei sitä salli.

Risuja Omalaina toki myös saa, kuten kaikki muutkin vastaavat palvelut.

Lainanhakijat ovat kritisoineet jonkin verran sitä, ettei lainatarjouksia esitetä helposti vertailtavissa olevassa muodossa. Lisäksi pankeilta ja rahoituslaitoksilta tulee tietoa hyväksytyistä ja hylätyistä lainahakemuksista sekä sähköpostilla että tekstiviesteillä, mikä saattaa tuntua asiakkaasta sekavalta.

Tarjousten hallinta onkin helpointa tehdä kirjautumalla Omalainan sivuilla omiin tietoihin.

Omalaina.fi on luotettava lainapalvelu

Omalaina.fi on tunnettu lainanvälittäjä ja sen kautta lainaa ovat hakeneet jo yli 300 000 suomalaista. Yrityksen toiminta on ammattimaista ja voit hakemusta tehdessä luottaa siihen, että hakemusta käsitellään tietoturvallisesti salatun yhteyden kautta. Henkilö-, yhteys- tai taloustietoja ei välitetä muille kuin Omalainan kanssa yhteistyössä toimiville pankeille ja rahoituslaitoksille.

Kaikki yhtiöt joiden kanssa palvelu tekee yhteistyötä, ovat tunnettuja, vakavaraisia ja isoja toimijoita lainamarkkinoilla, joten voit ehdottomasti luottaa valisemaasi lainanantajaan.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Omalainan asiakaspalvelun tavoittaa sekä puhelimitse että sähköpostitse. Puhelinpalvelu on kuitenkin auki vain arkisin päiväaikaan. Chattia Omalainan asiakaspalvelulla ei ole lainkaan.

Yritys:
Sambla Group Oy

Postiosoite:
Kalevankatu 20
00100 HELSINKI
(ei asiakaspalvelua)

Asiakaspalvelu:
asiakaspalvelu@omalaina.fi

Puh. 09 425 50540

Ma: 9:30-16:00
Ti-Pe: 9:00-16:00

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Omalainan tärkein hyöty on se, että hakija säästää aikaa tehdessään van yhden lainahakemuksen sen sijaan, että tekisi hakemuksen jokaisen yhtiön sivuilla erikseen. Saamalla useita eri lainatarjouksia ja vertailemalla niitä keskenään on myös mahdollista valita paras mahdollinen laina.
Tällä hetkellä Omalainan kautta on mahdollista hakea lainaa jopa 30 eri luotonantajalta. Mukana kilpailutuksessa ovat muun muassa: Aktia, POP Pankki, Nordax Bank, Bank Norwegian, Resurs, Bigbank, Avida, Svea, Instabank, Komplett Bank, Lea bank, TFBank, Brocc, Halino, Ferratum, Fellow pankki, GF, myLender, Mobify, Lainaamo, Credigo ja Easycredit.
Omalaina ei itse myönnä lainaa, vaan ainoastaan välittää lainahakemuksen yhteistyökumppaneiden verkostolle. Palvelun hyötynä on kuitenkin se, ettei hakijan tarvitse tehdä kuin yksi hakemus tavoittaakseen suuren määrän lainantarjoajia.
Omalaina toimittaa lainahakemuksen pankeille ja rahoituslaitoksille, joiden kanssa sillä on yhteistyösopimus.

Omalaina toimii siten, että hakija täyttää Omalainan verkkosivuilla lainahakemuksen, jonka palvelu lähettää edelleen noin 30 eri luotonantajalle. Tämän jälkeen hakija saa eri tahoilta lainatarjouksia, joita hän voi vertailla sivustolla. Hakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se sido hakijaa mihinkään.

Saatuaan tarjouksia, lainanhakija voi valita niistä parhaan ja hyväksyä tarjouksen sen jättäneen yhtiön verkkosivuilla.