Lea Bank kokemuksia – tutustu näihin faktoihin ennen lainan hakemista

Lea Bank on norjalainen täysin digitaalinen pankki, joka tunnettiin aiemmin nimellä BRAbank. Nykyinen nimi otettiin käyttöön, kun BRAbank yhdistyi Easybankin kanssa.

Pankki on ehtinyt toimia Suomessa jo vuodesta 2017 tarjoten vakuudettomia kuluttajaluottoja kilpailukykyisellä hinnoittelulla. Lea bank toimii myös useassa muussa maassa, joista osassa valikoimiin kuuluu lainojen lisäksi ratkaisuja säästämiseen.

4.5/5

Lainamäärät: 

1000 – 50000 €

Korko: 

8.92 – 19 %

Laina-aika: 

12 – 180 kk

Ikäraja:

23v

Lea Bank lyhyesti:

Lea Bank on arvostettu norjalainen pankki, joka tarjoaa vakuudetonta lainaa 50 000 euroon asti.

Lea bank ASA on täysin digitaalinen pankki

Lea bank ASA on julkinen osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä noin 1500 osakkeenomistajaa. Pankki on perustettu vuonna 2016, kun Suomessakin toiminut BRAbank yhdistyi Easybankin kanssa. Suomeen Lea bank tuli vuonna 2017 tarjotakseen vakuudettomia lainoja eli kulutusluottoja asiakkaille.

Tällä hetkellä Lea bank toimii neljällä eri markkina-alueella, jotka ovat Suomen lisäksi yrityksen kotimaa Norja sekä Ruotsi ja Espanja. Osassa näistä valikoimiin kuuluu myös säästämisen ratkaisuja, mutta Suomessa tarjolla on ainoastaan lainatuotteita.

Lea bank – Kulutusluottoja ja yhdistelylainoja järkevillä ehdoilla

Lea bankilta voi hakea vakuudetonta lainaa joko kulutusta tai lainojen yhdistelyä varten. Pankki on täysin digitaalinen, joten lainaa haetaan nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Alustavan lainatarjouksen saa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lea bank vakuudeton laina

Hakemuksen lähettämisen jälkeen alustavan lainatarjouksen saa useimmiten heti, mutta joskus hakemus joudutaan käsittelemään käsin. Tällöin tarjouksen saaminen voi kestää 1–2 arkipäivää.

Jokaisen tehdyn lainatarjouksen korkoprosentti on yksilöllinen ja riippuu hakemuksessa annetuista tiedoista. Tarjous ei ole asiakkaalle sitova, joten sen voi jättää hyväksymättä, mikäli se ei ole omiin tarpeisiin sopiva.

Lainahakemukseen pyydetään vielä liitteitä, joiden perusteella voidaan varmistua asiakkaan maksukyvystä. Liitteet tarkistetaan parin pankkipäivän sisällä, minkä jälkeen lainahakemus on lopullisesti hyväksytty.

Tämän jälkeen rahat siirretään hakijan tilille korkeintaan parin pankkipäivän kuluessa

Hae lainaa Lea bankilta – 6 yksinkertaista vaihetta!

Lea bank on kokonaan digitaalinen pankki, joten lainaprosessi hoituu alusta loppuun netissä. Prosessi on erityisen sujuva, kun varaa tulotositteet sähköisessä muodossa käsille jo valmiiksi.

Kun haluat lainatarjouksen Lea bankilta, toimi seuraavalla tavalla:

  1. Täytä hakulomake Lea bankin kotisivuilla.
  2. Saat alustavan lainatarjouksen yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.
  3. Tutustu lainatarjoukseen. Jos olet tyytyväinen saamaasi tarjoukseen, voit hyväksyä sen pankkitunnusten välityksellä.
  4. Lataa pyydetyt liitteet Lea bankille.
  5. Liitteiden tarkistamisen jälkeen saat lopullisen lainasopimuksen.
  6. Rahat maksetaan tilillesi parin pankkipäivän kuluessa.

Lainasopimukset tallennetaan sähköisessä muodossa, joten löydät sopimuksen tulevaisuudessa omilta sivuiltasi.

Mikä on lainan korko?

Jokaisen lainatarjouksen korko on yksilöllinen ja riippuu haettavasta lainasta, hakemuksessa annetuista tiedoista ja hakijasta tehtävästä luottoluokituksesta.

Lea bankin vakuudettoman lainan korkomarginaali on alkaen 8,92 prosenttia. Viitekorkona käytetään kolmen kuukauden euriboria, joten lainan nimelliskorko päivitetään aina euriborin muuttuessa.

Lainan avaamisesta ei veloiteta mitään, mutta kuukausittaisesta tilinhoidosta maksetaan tilinhoitopalkkio. Tämä on lainsummasta riippuen vähintään kolme euroa ja korkeintaan 12 euroa kuukaudessa.

Yhdistelylainan ja kulutusluoton korkotaso on samanlainen.

Asiakkaiden kokemuksia Lea bankista

Lea bankilta löytyy jo runsaasti laina-asiakkaita Suomessa. Tutustuimme tarkasti pankin asiakkaiden kokemuksiin ja arvioihin pankista.

Näiden perusteella asiakkaat ovat erityisen tyytyväisiä sujuvaan lainaprosessiin ja siihen, että pankki toimii ainoastaan digitaalisesti. Joillain hakijoilla on ollut ongelmia liitteiden lataamisessa, mutta pienen harjoittelun jälkeen myös se on onnistunut.

Lainaprosessi on hoitunut useimmilla erittäin nopeasti, ja lainasumma on parhaimmillaan ollut tilillä jopa saman päivän aikana. Jos lainan hakemisen kanssa on ollut ongelmia, asiakaspalvelu on osannut auttaa ystävällisesti ja ammattitaitoisesti.

Osa pankin asiakkaita oli saanut yhdistelylainaa kohtuullisella korolla, mikä on tuonut arjessa säästöä entiseen verrattuna.

Lea bankin toiminnan periaatteena on vastuullisuus

Lea bankin tavoitteena on olla erityisen vastuullinen toimija lainamarkkinoilla. Kaikki lainahakemukset käsitellään liitteiden vastaanottamisen jälkeen käsin, jotta voidaan varmistua tietojen olevan oikein.

Lainaa tarjotaan vain hakijoille, joilla on edellytykset maksaa laina sovitusti takaisin. Näin lainanottaja ei joudu taloudellisiin vaikeuksiin, vaikka raha-asioihin tulisi muutoksia.

Osana vastuullista toimintaa kiinnitetään myös erityistä huomiota lainatuotteiden markkinointiin. Markkinointia suunnataan vain pankin kohderyhmälle, ja alaikäraja lainan saamiseen on 23 vuotta.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Lea bankin asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Nettisivuilta löytyy myös omat sivut, joiden kautta pankin asiakkaat voivat tarkistaa omien lainojensa tietoja.

Asiakaspalvelun yhteystiedot:
Puhelinnumero: 02 4809 3850 (ma – pe 10.00–15.00)
Sähköposti: asiakaspalvelu@leabank.fi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kyllä voi. Lea bank myöntää vakuudettomia lainoja myös lainojen yhdistelyä ja jälleenrahoitusta varten. Lainan saaminen edellyttää hyvää maksukykyä.
Lea bank on luotettava toimija lainamarkkinoilla. Se on ehtinyt toimimaan Suomessa jo vuosia sekä Lea bankina että aiemmin BRAbankina. Lea bankin toiminnan periaatteena on pyrkimys olla mahdollisimman vastuullinen toimija lainamarkkinoilla.
Voit hakea lainaa aina 50 000 euroon saakka. Mahdollinen lainasumma riippuu omasta maksukyvystä ja luottoluokituksesta.
Jokaisella asiakkaalla voi olla Lea bankista vain yksi laina kerrallaan. Joissain tapauksissa on kuitenkin mahdollista hakea korotusta lainaan.
Ei tarvitse. Lea bank ei kysy lainan käyttötarkoitusta, ja päätös lainan myöntämisestä tehdään muun muassa hakijan maksukyvyn ja luottoluokituksen perusteella.
Kilpailuta Lea Bank ja yli 20 muuta luotonmyöntäjää ilmaiseksi Omalainassa. Voit saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia ilman sitoutumispakkoa ja löytää parhaan koron!
Kilpailuta Lea Bank ja yli 20 muuta luotonmyöntäjää ilmaiseksi Omalainassa. Voit saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia ilman sitoutumispakkoa ja löytää parhaan koron!