Kulutusluottojen yhdistäminen

Oman talouden tasapainottaminen voi onnistua kulutusluottoja yhdistämällä. Jos postilaatikosta kolahtelee useita kulutusluottojen laskuja kuukaudessa, voi olla aika yhdistää kulutusluotot.

Yhdistämällä useat lainat yhdeksi suureksi lainaksi, sinun täytyy huolehtia vain yhden laskun ja yksien korkojen maksamisesta, mikä säästää sekä hermoja, aikaa että rahaa.

Kulutusluottojen yhdistäminen onnistuu helposti netissä lainojen yhdistämiseen erikoistuneessa palvelussa.

Yhdellä kilpailutuksella tarjoukset 30 pankilta

Mitä kulutusluottojen yhdistäminen tarkoittaa?

Yhdistämällä kulutusluotot voi säästää paljon rahaa

Jos lainoja on kerääntynyt useita, niiden kuukausittaiset lyhennykset voivat yhteenlaskettuna saada hien nousemaan pintaan. Tässä tilanteessa kulutusluottojen yhdistäminen voi olla hyvä ratkaisu.

Kulutusluottojen yhdistämisellä tarkoitetaan yhden suuren lainan ottamista, jolla maksetaan pois edelliset lainat. Lainanhakija laskee yhteen edelliset lainat ja hakee kulutusluottoa, joka kattaa tämän lainasumman.

Myönteisen lainapäätöksen saatuaan, hakija voi maksaa yhdistelylainalla pois aiemmin nostetut lainat. Tämän myötä lainanhakija maksaa takaisin vain yhtä edullista lainaa useamman kalliimman lainan sijaan.

Kulutusluottojen yhdistämisellä on monia hyviä puolia. Ensinnäkin velallisen on paljon helpompi hallita vain yhden lainan takaisinmaksua verrattuna useamman lainan lyhentämiseen.

Suurin hyöty lainojen yhdistämisessä on kuitenkin se, että sen avulla voit säästää huiman määrän rahaa kuukausittain, kun maksat takaisin vain yhden lainan kuluja useamman lainan sijaan.

Kulutusluotot yhdistämällä säästää paljon rahaa

Kun haet kulutusluottoa lainojen yhdistämiseen, saatat kuulla termin yhdistelylaina. Tällaiset lainat on suunniteltu helpottamaan lainanhakijan taloutta ja auttamaan rahan säästämisessä.

Idea on se, että maksamalla vain yhtä lainaa ja yhteen lainaan liittyviä korkoja ja kuluja useamman lainan sijasta, teet elämästäsi helpompaa, taloudestasi hallittavampaa ja säästät rahaa.
Kulutusluotot yhdistämällä voit säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja kuukaudessa.

Jos sinulla on esimerkiksi kolme lainaa ja maksat kustakin lainasta 150 euroa vuodessa, lainakulusi olisivat yhteensä 450 euroa vuodessa.

Yhdistämällä nämä lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi, maksat korkeintaan 150 euroa lainakuluja vuodessa, sillä yhden lainan enimmäiskulut voivat olla vain 150 euroa vuoden aikana.

Säästät siis 300 euroa vuodessa jo pelkästään yhdistämällä lainasi.

Lisäksi kulutusluottojen yhdistäminen voi auttaa sinua saamaan alhaisemman korkoprosentin, mikä laskee myös maksamiesi korkojen määrää kuukausittain.

Yhdistä kulutusluotot - näin se onnistuu!

Kulutusluottojen yhdistäminen netissä onnistuu helposti vain muutamalla askeleella. Sopivan kulutusluoton löytämisen jälkeen voit maksaa pois useammat lainat ja säästää pitkän pennin.

Ensimmäinen askel on laskea yhteen kaikki olemassa olevat lainat ja niiden kulut ja korot. Tämä auttaa sinua selvittämään, kuinka paljon lainaa tarvitset yhdistääksesi edelliset lainasi.

Seuraava askel on täyttää lainahakemus Suomenyhdistelylaina.fi -palvelussa. Kun täytät ilmaisen hakemuksen palvelussa, hakemuksesi lähetään jopa 30 pankille ja rahoituslaitokselle.

Tämän jälkeen saat sähköpostiisi useita lainatarjouksia, joita vertailemalla voit löytää edullisen kulutusluoton lainojen yhdistämiseen.

Lopuksi sinun täytyy vain allekirjoittaa lainasopimus ja toimittaa lainantarjoajan pyytämät liitteet, kuten tositteet tuloistasi.

Näin kilpailutat yhdistelylainat:

  1. Päätä haluamasi lainasumma ja -aika
  2. Täytä lainahakemus Suomenyhdistelylaina -palvelussa
  3. Vertaile saamiasi lainatarjouksia
  4. Allekirjoita lainasopimus

Kun lainantarjoaja on varmentanut tulosi, saat lainan tilillesi heti tai viimeistään parin päivän sisällä.

Joissakin tilanteissa lainantarjoaja maksaa edelliset lainat puolestasi pois ja maksaa tilillesi mahdollisen ylijäämäosan.

Esimerkki 1.

Alla olevasta esimerkistä voit nähdä, kuinka paljon voit saada säästöä yhdistelemällä esimerkiksi osamaksut, pienlainat ja kulutusluotot.

Tuote

Pääomaa jäljellä

Korko

Tilinhoitomaksu

Laina-aikaa jäljellä

Kuukausierä

Kulut yhteensä

Luotto

2300 €

19 %

8 € / kk

35 kk

94 €

1093 €

Luotto 2

3700 €

17,5 %

8 € / kk

38 kk

133 €

1421 €

6000 €

227 €

2514 €

Nyt katsotaan, kuinka paljon rahaa voit säästää ottamalla yhden suuremman kulutusluoton.

Kuvitellaan, että velallinen ottaa 6000 euron lainan 14 % korolla ja 5 euron tilinhoitomaksulla. Maksuaikaa on 35 kuukautta. Lainanhakija säästäisi pelkästään tilinhoitomaksuissa 50 euroa, jonka lisäksi hän saisi lainan jopa 4,25 % paremmalla korolla.

Esimerkki 2.

Käytetään vielä toista esimerkkiä havainnollistamaan kulutusluottojen yhdistämisellä saavutettavia säästöjä.

Tuote

Pääomaa jäljellä

Korko

Tilinhoitomaksu

Laina-aikaa jäljellä

Kuukausierä

Kulut yhteensä

Luotto

9250 €

14 %

6 € / kk

64 kk

212 €

4314 €

Luotto 2

9750 €

13 %

5 € / kk

75 kk

195 €

4916 €

19 000 €

407 €

9230 €

Tässä tilanteessa velallinen ottaa 20 000 euron kulutusluoton, jossa on 80 kuukautta maksuaikaa ja 5 euron tilinhoitomaksu ja 10 % korko. Velallinen säästäisi jo tilinhoitomaksussa 6 euroa kuukaudessa ja pelkässä korossa 3,5 % kuukaudessa.

Maksettuuaan 19 000 euron edestä edellisiä kulutusluottoja pois, velallisella olisi vielä 1000 euroa lainaa jäljellä, jonka hän voi käyttää mahdollisiin muihin akuutteihin kuluihin.

Milloin kulutusluotot kannattaa yhdistää yhdeksi lainaksi?

Kulutusluottojen yhdistäminen voi vaikuttaa houkuttelevalta idealta ja monesti se onkin kannattava ratkaisu. Kun lainoja on kertynyt useampia ja niiden kulut ja korot alkavat olla liikaa, on aika kaivaa laskin esiin ja miettiä, olisiko kulutusluottojen yhdistäminen rahallisesti kannattavaa.

Kulutusluottojen yhdistäminen on kannattavaa muun muassa seuraavissa tilanteissa:

Kulutusluotot kannattaa yhdistää milloin tahansa, jos sinulla on ainakin kaksi lainaa.

Kulutusluottojen yhdistäminen on kannattavinta silloin, jos lainoja on ainakin kolme. Käytännössä jopa yhden lainan pois maksaminen toisella lainalla voi kuitenkin olla kannattavaa, jos saat toiselta rahoitusyhtiöltä alhaisemman koron ja kulut.

Sen lisäksi, että lainojen yhdistäminen on taloudellisesti kannattavaa, säästät myös aikaa ja hermojasi yhdistämällä velkasi. Kun postiluukusta kolahtaa vain yksi lasku useamman sijasta, taloudellinen stressi hellittää.

Yhdistelylainan lainaehdot

Kulutusluottoja yhdistellessä ja yhdistelylainaa hakiessa pätevät samat lainaehdot kuin muulloinkin.

Lainaehdot vaihtelevat aina lainantarjoajasta riippuen, mutta olemme keränneet alle yleisimmät lainaehdot, jotka hakijoiden täytyy täyttää ennen lainanhakua

Suurempia yhdistelylainoja hakiessa on hyvä muistaa, että 18 vuoden ikä ei aina riitä. Jos kyseessä on suuri yhdistelylaina, lainantarjoaja saattaa vaatia korkeampaa ikää, kuten 22- tai 25-vuoden ikää.

Muista, että jos sinulla on ennestään jo liikaa lainoja ja olet ylivelkaantunut, yhdistelylainaa ei välttämättä ole mahdollista saada ilman rinnakkaishakijaa. Hakijalla täytyy myös olla puhtaat luottotiedot, joissa ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Myös työttömät ja opiskelijat voivat hakea yhdistelylainaa, mutta heidän pitää täyttää samat lainavaatimukset kuin muidenkin.

Kuinka paljon yhdistelylainaa voi saada?

Kulutusluottoa ja yhdistelylainaa on mahdollista saada 60 000 – 70 000 euroon saakka ilman vakuuksia tai takaajia. Yhdistelylainaa tulisi hakea sellaiseen summaan saakka, että se kattaa kaikki edelliset lainasi.

Saamasi lainasumma riippuu kuitenkin edellisistä veloistasi, omasta taloudellisesta tilanteestasi ja maksuvalmiudestasi.

Yhdistelylainan korko ja takaisinmaksuaika

Kulutusluotoissa ja yhdistelylainoissa lainan hinta on nimelliskorko, joka määräytyy aina henkilökohtaisesti riippuen hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Mitä alhaisempi riski hakija on pankille, sen alhaisemman koron hakija voi saada.

Tyypillisesti kulutusluottojen korko alkaa 4,2 prosentista ja se voi olla korkeintaan 20 %.

Nimelliskorko ei kuitenkaan ole ainoa korkoprosentti, johon lainanhakijan pitäisi kiinnittää huomiota. Todellinen vuosikorko on nimittäin se, joka määrittelee lainan kokonaiskulut: todellinen vuosikorko sisältää sekä nimelliskoron ja kaikki muut kulut.

Hakemasi yhdistelylainan maksuaika voi olla enintään 15 tai 20 vuotta lainantarjoajasta riippuen. Maksuaika kannattaa suunnitella sellaiseksi, että maksat lainan takaisin mahdollisimman nopeasti ilman, että se asettaa liikaa painetta omaan talouteesi.

Muista nämä asiat yhdistelylainojen koroista ja takaisinmaksusta:

Kokemuksia kulutusluottojen yhdistämisestä

Suomalaisilla lainanhakijoilla on ollut positiivisia kokemuksia kulutusluottojen yhdistämisestä.

Hakijat ovat sanoneet säästäneensä kymppejä tai jopa satoja euroja kuukaudessa, jonka lisäksi he ovat pystyneet maksamaan lainansa takaisin nopeammin ja päässeet eroon velkakierteestä.

Hakijoilla on ollut myös positiivista sanottavaa myös siitä, kuinka kulutusluottojen yhdistäminen on auttanut selkeyttämään taloutta ja tuomaan joustavuutta takaisinmaksuun.

Löysimme internetin keskustelupalstoilta muun muassa seuraavanlaisia kokemuksia:

Kilpailuta kaikki yhdistelylainat ja säästä

Kulutusluottojen yhdistämisen keskeisimpänä ideana on säästää rahaa ja saada alhaisempi korko lainalle. Yhdistelylainaa hakiessa on siis tärkeää vertailla lainoja ja kilpailuttaa kaikki yhdistelylainat ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Parhaimmillaan yhdistelylaina auttaa säästämään jopa tuhansia euroja koko laina-aikana. Muista siis kilpailuttaa kaikki yhdistelylainat – näin toimimalla säästät sekä aikaa että rahaa.

Usein kysyttyä kulutusluottojen yhdistämisestä

Kulutusluottojen yhdistäminen tarkoittaa yhdistelylainan nostamista kaikkien aiemmin nostettujan lainojen takaisinmaksuun.

Kulutusluottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi auttaa säästämään aikaa, rahaa ja hermoja. Voit säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä ja selkeyttää talouttasi sekä tuoda lisää joustoa arkielämään.

Kulutusluottojen yhdistäminen onnistuu vain 15 minuutissa. Kun hakemusprosessi on saatettu loppuun, laina maksetaan tilillesi yleensä jo samana päivänä.

Yhdistelylainan korko on aina henkilökohtainen, mutta se alkaa 4,2 prosentista ja voi olla enintään 20 %. Takaisinmaksuaika on lainantarjoajasta riippuen korkeintaan 15 tai 20 vuotta.

Kulutusluottojen yhdistäminen ei onnistu, jos lainanhakijalla on liikaa lainoja tai maksuhäiriömerkintöjä.