iRaha kokemuksia: lue tämä tietopaketti ennen lainan hakemista

iRaha on uusi pienlainojen myöntäjä, joka tarjoaa 25 – 2000 euron lainaa akuuttiin rahantarpeeseen. Lainahakemus on helppo täyttää yrityksen verkkosivuilla ja lainasumma on mahdollista saada tilille välittömästi.

4.5/5

Lainamäärät:

25 – 2 000 €

Takaisinmaksuaika:

7 – 90 vrk

Korkorajat:

20 %

Ikäraja:

18v

iRaha lyhyesti:

iRaha on suomalaisen Epfok Oy:n omistama pikavippipalvelu. iRahan kautta on mahdollista hakea pientä lainaa 25 – 2000 euron välillä.

Mikä yritys omistaa iRahan?

iRahan taustalla toimii vuonna 2016 perustettu yritys nimeltään Epfok Oy, joka on vuoteen 2022 saakka toiminut pääosin toiminimellä E-Payment Finland Oy. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Yritys löytyy Etelä-Suomen aluehallintoviraston Luotonantaja- ja Vertaislainanvälittäjä rekisteristä ja toimintaa valvoo Suomen finanssivalvonta.

Vastuullisuus on verkkosivujen mukaan yrityksen tärkein arvo ja se pyrkii myöntämään kulutusluottoja ainoastaan maksukykyisille henkilöille olemassa olevien säännösten puitteissa.

iRaha - lainaa helposti ja nopeasti 2000€ asti

iRaha on palvelu, joka myöntää pienlainoja, eli niin sanottuja pikavippejä.

iRahan myöntämässä lainassa kyseessä ei siis ole joustoluotto vaan kertalaina. Toisaalta uutta lainaa on mahdollista hakea ennen kuin edellinen on maksettu pois, joten jonkin verran joustoa iRahan lainaan on mahdollista saada.

Hakemus on helppo tehdä, eikä siinä vaadita kovin perusteellisia tietoja. Hakuprosessi on itse asiassa todella nopea, sillä hakemuksen täyttämiseen ei mene kuin muutama minuutti ja lainapäätös tulee lähes välittömästi.

Lainaa on mahdollista saada 25 – 2000 €, tosin 500 € suurempia summia lainaa ei kuitenkaan saa ensimmäisellä hakukerralla.

Takaisinmaksuaika iRahalla on lyhyt, sillä myöskään lainasummat eivät ole isoja. Lainasummille, jotka ovat alle 750 euroa, laina-aika on 30 päivää. Tätä suuremmille summille hakija voi valita 30, 60 tai 90 päivän takaisinmaksuajan.

Miten lainaa voi hakea iRahan kautta?

iRahan lainahakemus on nopea täyttää eikä lainan hakemiseen mene kuin pari minuuttia. Tässä yksityiskohtaiset vaiheet lainan hakemiseen:

  1. Siirry iRahan kotisivuille
  2. Aloita hakemuksen täyttäminen tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla
  3. Täytä hakemukseen tarvittavat tiedot
  4. Syötä tekstiviestillä saamasi PIN-koodi
  5. Lähetä hakemus

Tämän jälkeen saat iRahalta lainapäätöksen parissa minuutissa.

Muista olla huolellinen hakemusta täyttäessäsi, koska väärin täytetyt tiedot voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen, mistä veloitetaan 5 euroa.

Kuka voi saada lainaa iRahalta?

iRahan edellytykset lainan hakemiselle ovat melko suppeat. Lainahakemuksen tekemiseen vaaditaan vain:

Uusi asiakas voi ensimmäisellä kerralla lainata maksimissaan 500 euroa ilman takaajia tai vakuuksia. Toisaalta jo aiemmin iRahalta lainaa saanut henkilö voi hakea lisää lainaa helposti vain tekstiviestillä ja PIN-koodilla.

Mikä on lainan korko iRahan pikavipeissä?

iRahan lainoissa nimelliskorko on aina 20 % riippumatta hakijasta ja hakemukseen ilmoitetuista tiedoista. Todellinen vuosikorko puolestaan määräytyy lainasumman perusteella sen mukaan kuinka pitkä laina-aika on ja kuinka paljon korkoa ja lisäkuluja pääsee siten kertymään.

iRaha perii lisäksi maksua muun muassa paperilaskusta tai niin sanotusta “express”-palvelusta, jolloin rahat siirretään lainanottajan tilille nopeutetusti.

Avausmaksua iRaha ei peri, mutta tilinhoitomaksu on 5€/kk, mikä on merkittävä lisäkulu suhteutettuna pieniin lainasummiin.

Esimerkkejä lisäkuluista ovat:

Nämä sivukulut kannattaaa huomioida lainaa hakiessa, sillä niiden vaikutus lainan kokonaishintaan on huomattava.

iRaha - kallis pikavippi?

Periaatteessa iRaha vastaa niin sanottua pikavippiyritystä, eli se myöntää pieniä summia lainaa lyhyellä takaisinmaksuajalla. Kuten pikalainoissa ja muissa pienlainoissa yleensäkin, korko on melko korkea.

Kuitenkin lainasumman ollessa pieni, korko on usein korkea myös muilla luotonantajilla. Vuonna 2019 määrätyn korkokaton vuoksi lainan korot eivät kuitenkaan pääse kasvamaan kohtuuttoman suuriksi, sillä nimelliskoron korkokatto on 20 % minkä lisäksi lainasta voi periä korkeintaan 150 € sivukuluja vuodessa.

Vaikka niin sanotuilla pikavippifirmoilla on huono maine aiemmin perittyjen korkeiden korkojen vuoksi, tilanne on nykyään hyvin erilainen. Korkokaton vuoksi monet alan toimijat ovat lopettaneet ja jäljelle jäävät yritykset noudattavat säännöksiä korkojen suhteen.

Kun lainaa tarvitaan vain pienelle summalle ja lyhyellä takaisinmaksuajalla, on iRaha varteenotettava vaihtoehto. Kannustamme silti kilpailuttamaan lainan verkossa, sillä lainaa voi olla mahdollista saada myös huomattavasti edullisemmin.

Hakijoiden kokemuksia iRahasta

Koska iRaha on uusi toimija markkinoilla, ei verkosta vielä juurikaan löydy siitä kokemuksia.

Negatiivista palautetta saivat kuitenkin useat lisämaksut, jotka saattavat tehdä lainasta kalliin mikäli takaisinmaksu ei suju täysin odotusten mukaisesti. Lisäksi kritisoitiin 5 € lisämaksua kielteisestä lainapäätöksestä.

Koska käyttäjäkohtaista palautetta ei juurikaan ole saatavilla, voidaan palvelua arvioida vain yleisesti.

Hyvinä puolina iRahasta voidaan mainita se, että lainan hakeminen on helppo ja nopeaa. Lisäksi palvelu vastaa kuluttajien tarpeisiin nostaa pieni laina lyhyellä maksuajalla.

Toisaalta lainan korko on korkea ja erilaisia lisämaksuja on paljon. Lainansaajan voi myäs olla vaikea ymmärtää lainan todellista hintaa, kun monista palveluista veloitetaan lisää. Lisäksi hylätystä lainahakemuksesta peritään maksu, mitä muut luotonmyöntäjät tai kilpailutuspalvelut eivät tee.

iRahan kohdalla suosittelemme, että lainanhakija kilpailuttaa lainan ensin jonkin kilpailutuspalvelun kautta ja vertailee muita mahdollisia lainatarjouksia. Sama lainasumma voi olla mahdollista saada huomattavasti pienemmällä korolla ja paremmilla ehdoilla joltakin muulta pankilta tai rahoitusyhtiöltä.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Kiitosta iRaha saa siitä, että sillä on toimiva asiakaspalvelu, josta apua lainahakemukseen ja muihin lainaan liittyviin kysymyksiin voi saada heti. Verkkosivuilla on lisäksi laaja UKK-osio, josta asiakas voi löytää vastauksen kysymyksiinsä.

Postiosoite:
PL 988
00101, Helsinki

Puhelinnumero:
0306705100

Sähköposti:
asiakaspalvelu@iraha.fi

Aukioloajat:
Ma-to klo 10:00–16.00
Pe 10:00-15.00

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Aluksi sinun tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jotta voit siirtyä täyttämään lainahakemuksen. Täytä sitten hakemus tarvittavilla tiedoilla ja lisää tekstiviestillä saamasi PIN-koodi. Seuraavaksi iRaha tarkistaa hakemuksesi ja saat lainapäätöksen.
Kyllä, lainanottajalla on oikeus maksaa lainan takaisin etuajassa ilman lisäkuluja. Kannattaa aina kuitenkin tarkistaa millaisia lisäpalveluihin liittyviä kuluja lainan ennenaikaiseen maksamiseen voi liittyä.

Itse lainahakemuksen täyttäminen iRahan verkkosivuilla on nopeaa ja vie vain noin pari minuuttia. Tämän jälkeen lainapäätös myönnetäänlähes välittömästi muutamien minuuttien sisällä. Kun lainapäätös on tehty, rahat siirtyvät tilille viimeistään 3 pankkipäivän sisällä.

Yleensä rahat kuitenkin siirtyvät huomattavasti nopeammin. Tilaamalla lisämaksullisen palvelun nopeutetusta siirrosta rahat saa tilille välittömästi klo 7 ja 23 välillä.

iRahan tarjoama pienlaina on ikään kuin pikavippi. Se sopii henkilölle, joka tarvitsee pientä joustoa talouteensa ja pystyy maksamaan lainan takaisin lyhyessä ajassa lainaehtojen mukaisesti.
Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen ovat liian pienet tulot tai maksuhäiriömerkinnät luottotiedoissa. Mikäli haluat tietää tarkemman syyn hakemuksen hylkäämiseen, voit ottaa yhteyttä iRahan asiakaspalveluun ja kysyä hylkäämisen perustetta.