Halino kokemuksia: Kannattaako pieni laina ottaa täältä?

Halino on pikalainoihin erikoistunut osa isompaa TF Bank Groupia. Se tunnettiin aiemmin nimellä Halens yksityislaina, mutta sittemmin nimi on muuttunut Halinoksi.

Halinon kautta voi hakea pienempää 500 – 6 000 euron suuruista vakuudetonta lainaa. Lainaprosessi on hiottu mahdollisimman nopeaksi, joten parhaimmillaan lainasumman voi saada käyttöön jopa saman päivän aikana.

4.5/5

Lainamäärät: 

500 – 6000 €

Korko: 

14.80 – 14.80 %

Laina-aika: 

12 – 60 kk

Ikäraja:

22v

Halino lyhyesti:

Halino on pikalainoja tarjoava lainapalvelu, jonka omistaa TF Bank.

Halinon taustalta löytyy TF Bank Group

Halino-lainan luotonantajana toimii TF Bankin Suomen sivuliike, joka on osa isompaa TF Bank Groupia. Se on alun perin postimyynnin rahoitusratkaisuihin kehitetty pankki, joka on sittemmin siirtynyt tarjoamaan kulutusluottoja, luottokortteja ja säästötilejä.

TF Bank Group toimii nykyään lukuisissa Euroopan maissa palvellen satoja tuhansia asiakkaita. Suomessa pankki on toiminut jo vuodesta 1999 tarjoten kuluttajaluottoja eri tuotemerkeillä.

Aiemmin Halino toimi nimellä Halens Yksityislaina. Idea oli kuitenkin sama eli tarjolla oli pienempiä pikalainoja kuluttajien käyttöön.

Halino – Hae lainaa 6 000 € asti

Halinon valikoimissa on vain yksi lainatuote, joka on hieman pienempi pikalaina. Laina on vakuudeton, joten sitä voi hakea ilman kiinteää omaisuutta tai takaajia. Takaisinmaksuaika voidaan sopia joustavasti siten, että kuukausierä asettuu sopivalle tasolle.

Halino laina

Lainan korko on kaikille sama, joten se ei määräydy erikseen asiakaskohtaisesti.

Takaisinmaksun aikana on mahdollista hyödyntää kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa. Maksuvapaa edellyttää sitä, että olet maksanut lyhennykset ajallaan vähintään neljän kuukauden ajan.

Kuka voi saada lainaa Halinolta?

Halinon lainaa voi hakea silloin, kun seuraavat vähimmäisvaatimukset täyttyvät:

Hakijasta tehdään luottoarvio, minkä perusteella tehdään luottopäätös. Mahdollinen lainasumma riippuu aina hakijan taloudellisesta tilanteesta, ja itselleen tarjottavan lainan saa tietoon vain lähettämällä hakemuksen.

Hae lainaa Halinolta helposti ja nopeasti

Halinon lainaprosessissa on panostettu nopeuteen, ja lainasuma on mahdollista saada käyttöön parhaimmillaan muutamissa minuuteissa.

Lainaa haetaan joko Halinon sivuilta löytyvän hakemuksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. Alustavan lainapäätöksen saa lähes heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Halino-lainan hakeminen onnistuu seuraavasti:

  1. Täytä lainalaskuriin sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika.
  2. Täytä muut hakemuksessa kysytyt tiedot.
  3. Saat yleensä alustavan lainapäätöksen heti.
  4. Jos lainatarjous on itselle sopiva, voit hyväksyä sen.
  5. Saat lopullisen lainapäätöksen 1–3 pankkipäivän sisällä, minkä jälkeen laina voidaan maksaa tilillesi.

Erillisiä liitteitä ei yleensä tarvita, vaan pankkitiedot tarkistetaan lainaprosessin aikana. Tämä tekee lainan hakuprosessista erityisen nopean.

Mikä on lainan korko?

Halino laina on siitä poikkeuksellinen, että kaikkien asiakkaiden korkoprosentti on sama. Lainan korko koostuu pankin veloittamasta marginaalista ja viitekorosta, joka on TF Bankin oma Prime.

Lainan marginaali on 14,80 prosenttia, joka on kaikkien asiakkaiden kohdalla sama. Viitekorkona käytettävä TF Bank Prime päivitetään 12 kk euriborin mukaan seuraavasti: korko on 12 kk euribor vähennettynä 5,00 prosenttiyksiköllä. TF Bank Prime on kuitenkin aina vähintään 0 prosenttia.

Korko tarkistetaan aina ennen vuoden vaihtumista. Tämänhetkisessä korkotasossa TF Bank Prime on varsin kilpailukykyinen viitekorko.

Kokemuksia Halinosta

Tutustuimme vielä tarkemmin asiakkaiden kokemuksiin Halinon lainasta. Palvelu on saanut asiakkailta runsaasti positiivista palautetta erityisesti lainaprosessin sujuvuudesta ja nopeudesta.

Myös asiakaspalvelu on saanut runsaasti positiivista palautetta, ja sen kautta on saatu apua sekä lainan hakuprosessin aikana että myöhemmin asiakkaana. Vastaukset kysymyksiin on saatu nopeasti, jolloin myös asiat ovat hoituneet sujuvasti.

Moni asiakas tykkää siitä, että lainan hinnoittelu on kiinteä. Näin tietää jo etukäteen, minkä verran korkoa lainasta joutuu maksamaan.

Halino on saanut hyvää palautetta myös siitä, että sen kautta on edelleen mahdollista saada pienempi lainasumma. Moni on myös todennut Halinon lainan olleen edullisin vaihtoehto, joten myös korkoon on oltu tyytyväisiä.

Halinolla on myös aktiivinen blogi

Halinon sivuilta löytyy aktiivinen blogi, josta löytyy talouteen liittyviä artikkeleita. Blogista löytyy tietoa moneen tarpeeseen, ja voit tutustua taloudellisen elämäntavan lisäksi muun muassa energiaremonttiin, työelämään liittyviin kysymyksiin sekä asunnon ostamiseen.

Blogin tavoitteena on tarjota lukijoille työkaluja oman talouden hallintaan. Sen lisäksi siellä käsitellään yleisemmin yhteiskunnallisia asioita. Löydät artikkelien joukosta myös kevyempiä, vapaa-ajan viettoon liittyviä aiheita.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Halinon asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Puhelinnumero: 0206 90191 (ma – pe 8.00–16.00)
Sähköposti: info@halino.fi
Postiosoite: TF Bank, Suomen sivuliike, PL 5600, 00002 Helsinki

On hyvä huomioida, että pankkisalaisuuden takia asiakaskohtaisia tietoja ei anneta sähköpostitse. Halinon asiakkaat pääsevät näkemään lainansa ja muut siihen liittyvät tiedot Omilta sivuilta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Halino lainan hakeminen edellyttää 22-vuoden ikää, säännöllisiä tuloja ja sitä, että hakija asuu vakituisesti Suomessa. Lainan hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi edellytetään julkista puhelinliittymää.

Laina-aika ja kuukausittainen maksuerä sovitaan yhdessä Halinon kanssa. Laina maksetaan takaisin tasaerinä eli mahdolliset muutokset korossa vaikuttavat laina-aikaan.

Halinon laina-asiakkaat voivat hyödyntää kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa, jos lainan lyhennyserät on maksettu sitä ennen neljän kuukauden ajalta suunnitellusti. Maksuvapaan kuukauden korko lisätään velkasummaan, joten se pidentää laina-aikaa.

Jos lainaa on lyhennetty aina ajallaan ja suunnitelmien mukaan, on mahdollista hakea korotusta Halino-lainalle. Korotusta hakiessa tehdään uusi luottopäätös.

Lainan voi aina maksaa joko kokonaan tai osittain pois etuajassa, eikä siitä veloiteta lisäkuluja.

Kilpailuta Halino ja yli 20 muuta luotonmyöntäjää ilmaiseksi Omalainassa. Voit saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia ilman sitoutumispakkoa ja löytää parhaan koron!
Kilpailuta Halino ja yli 20 muuta luotonmyöntäjää ilmaiseksi Omalainassa. Voit saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia ilman sitoutumispakkoa ja löytää parhaan koron!