Bank Norwegian kokemuksia: Tutustu palveluun ennen kulutusluoton hakemista

Bank Norwegian on Pohjoismaissa toimiva digitaalinen pankki, joka tarjoaa asiakkailleen jopa 60 000€ lainaa. Se on rahoitusalalla merkittävä toimija, jota pidetään luotettavana lainanantajana. Pankilla onkin yli 1,7 miljoonaa asiakasta ja kokemukset yhtiön toiminnasta ovat positiivisia.
4.5/5

Lainamäärät:

5000 – 60 000 €

Korko:

6.99 – 20 %

Laina-aika:

1 – 15 vuotta

Ikäraja:

23v

Bank Norwegian lyhyesti:

Bank Norwegian on monipuolinen digitaalinen pankki, joka tarjoaa lukuisia rahoituspalveluita, kuten lainoja, luottokortteja ja säästö- sekä käyttötilejä.

Mikä yritys omistaa Bank Norwegianin?

Bank Norwegian on verkossa toimiva pankki, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2007 Oslossa. Vuonna 2013 toimintaa laajennettiin Ruotsiin ja kaksi vuotta myöhemmin 2015 myös Tanskaan ja Suomeen.

Vuonna 2021 Bank Norwegian siirtyi myös Saksan ja Espanjan markkinoille. Vuodesta 2021 lähtien Bank Norwegianin on ollut ruotsalaisen Nordax Bankin omistama ja sen sivuliike.

Bank Norwegian - hae lainaa jopa 60 000 € asti

Bank Norwegianilta voi hakea vakuudetonta kulutusluottoa jopa 60 000 € asti. Minimisumma Bank Norwegianin lainoissa on 5000 €, mikä tarkoittaa ettei lainaa voi hakea aivan pienimmille summille.

Esimerkkejä pankin tarjoamista lainoista ovat muun muassa autolaina, yhdistelylaina ja remonttilaina. Bank Norwegian antaa asiakkaan kuitenkin aina päättää itse miten lainaraha käytetään, kunhan lainanhakijan takaisinmaksukyky on riittävä.

Lainan sivukuluja ovat avausmaksu, joka vaihtelee 0 ja 90 euron välillä. Lisäksi tilinhoitomaksu on 3 – 5 euroa.

Bank Norwegian tarjoaa lainojen lisäksi säästötiliä ja luottokorttia, mutta sen kautta ei voi hankkia käyttötiliä. Bank Norwegianilta voi hakea lainaa jopa 60 000€ asti ja takaisinmaksuaika voi pisimmillään olla 15 vuotta.

Ban Norwegianin kulutusluotto pähkinänkuoressa:

Kuka voi saada lainaa Bank Norwegianilta?

Bank Norwegianilla on suhteellisen tiukat lainavaatimukset verrattuna muihin lainantarjoajiin. Pankki edellyttää hakijoilta vähintään seuraavia asioita:
Näiden minimiehtojen lisäksi Bank Norwegian voi myöntää lainaa ainoastaan silloin, jos sen luottoarvion perusteella hakijan takaisinmaksukyky on riittävällä tasolla. Tähän arvioon vaikuttavat muun muassa hakijan työtilanne, aiemmat velat, asumismuoto ja tulotaso.

Miten lainan hakeminen onnistuu?

Bank Norwegianilta voi hakea lainaa täyttämällä hakemuksen heidän verkkosivuillaan.

Vaikka pankki mainostaa alhaisia korkoja, monilla hakijoilla korko saattaa kuitenkin nousta melko korkeaksi. Kuten yleensäkin, suosittelemmekilpailuttamaan kaikki kulutusluotot ennen lainan hakemista.

Bank Norwegian saattaa hakemuksen jättämisen jälkeen pyytää liitteitä, kuten palkkalaskelmaa tai veroilmoitusta. Jos liitteitä tarvitaan luottopäätöksen tekemiseksi, pankki ottaa hakijaan erikseen yhteyttä.

Mikä on Bank Norwegian lainan korko?

Bank Norwegianin lainojen korko vaihtelee 6,99 % – 20 % välillä ja se määräytyy hakijakohtaisesti sen mukaan miten pankki arvioi hakijan takaisinmaksukyvyn.

Korkojen skaala on laaja ja vaikka alhaisimmat mahdolliset nimelliskorot ovatkin erittäin kilpailukykyisiä, harvalle asiakkaalle tarjotaan näin alhaista korkoa.

Viitekorkona Bank Norwegian käyttää 1 kk Euriboria, joten korko vaihtelee kuukausittain viitekoron mukaisesti.

Lisäksi lainan todelliseen vuosikorkoon, eli sen tosiasialliseen asiakkaalle koituvaan kustannukseen vaikuttaa myös lainan lisäkulut. Bank Norwegianilla lainan perustamismaksut vaihtelevat lainasumman mukaan.

Bank Norwegianilta löytyy myös suosittu luottokortti ja säästötili

Bank Norwegianin luottokortti on suosittu valinta ja sitä käyttääkin Suomessa yli 160 000 ihmistä.

Luottoraja määräytyy hakijakohtaisesti ja voi olla maksimissaan 10 000€.

Bank Norwegianin myöntämän luottokortin etuja ovat:

Lisäksi Bank Norwegian tarjoaa säästötiliä, jonka hyviä puolia ovat:

Lisäksi säästötilin avaaminen on helppoa ja sen ehdot ovat hyvin kilpailukykyiset.

Asiakkaiden kokemuksia Bank Norwegianista

Bank Norwegian on toiminut Suomessa vuodesta 2015 asti ja se on ehtinyt saada paljon arvosteluita toiminnastaan.

Positiivisia arvioita pankki on saanut esimerkiksi hakemuksen täyttämisen ja asioinnin helppoudesta, asiakaspalvelun korkeasta laadusta sekä toimivista palveluista. Yleisesti ottaen pankkia koskevat arviot ovatkin sävyltään positiivisia.

Toisaalta Bank Norwegian, kuten useimmat muutkin rahoitusyhtiöt, on saanut lainalle tarjotuista koroista negatiivista palautetta. Tässä kohtaa on syytä muistaa, että korko vaihtelee sen mukaan, millaisen luottoarvion pankki tekee hakijasta. Mitä suuremmat pankille koituvat riskit ovat, takaisinmaksukyky huomioiden, sitä korkeampaa korkoa pankki joutuu tarjoamaan.

Myös tarjottu lainan takaisinmaksuaika on usein pitkä, jolloin lainan kulut nousevat.

Pääosin Bank Norwegianin asiakkaat ovat kuitenkin tyytyväisiä lainoihin ja pitävät pankkia luotettavana ja toimivana luotonmyöntäjänä.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Bank Norwegianin asiakaspalvelu on saanut kehuja nopeudesta ja asiakaspalvelijoiden asiantuntemuksesta. Kritiikkiä puolestaan on esitetty sen suhteen, että asiakaspalvelu on auki vain arkisin päiväsaikaan ja että se on myös usein ruuhkautunut.

Pankin verkkosivuilta löytyy myös chat-botti, joka auttaa useimmin kysytyissä kysymyksissä automaattisesti. Varsinaista chat-toimintoa sivuilla ei kuitenkaan ole.

Postiosoite:
Bank Norwegian, en filial av Nordax Bank AB (publ)
Snarøyveien 36, 1364
Fornebu, Norja

Puhelinnumero:
07 532 66 200 (ma-pe 11-17 ja kiireellisissä tapauksissa vuorokauden ympäri)

Sähköposti:
asiakaspalvelu@banknorwegian.fi.

Lisäksi yhteyttä voi ottaa pankin verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Eivät ole. Lentoyhtiön virallinen nimi on Norwegian Air Shuttle ASA ja se on aiemmin omistanut 20 % Bank Norwegianista. Vuodesta 2021 lähtien Bank Norwegianin on omistanut Nordax Bank.
Kyllä. Bank Norwegian tunnetaan luotettavana ja vakavaraisena rahoitusalan toimijana. Voit hakea sieltä lainaa turvallisin mielin.
Kyllä, Bank Norwegianin luottokorttia pidetään hyvin kilpailukykyisenä sen vuoksimaksuttomuuden, 45 päivän korottoman maksuajan ja matkavakuutuksen vuoksi.
Bank Norwegianin omistaa Nordax Bank.
Kyllä, Norwegianin myöntämän lainan voi maksaa kerralla takaisin, milloin tahansa, eikä siitä koidu ylimääräisiä kuluja.