Bondora - Lue kokemuksia ennen kuin haet pikavippiä

Bondora on virolainen vertaislainavälittäjä, jonka Suomen sivuliikkeen kautta on mahdollista hakea lainoja 500 – 10 000 € asti. Lainanantajana ei siis toimi rahoituslaitos vaan yksityishenkilö. Bondora toimii siis ainoastaan lainanvälittäjänä eikä sen tarjoajana.

4.5/5

Lainamäärät:

500 – 10 000 €

Korko:

25.72 – 28.9 %

Laina-aika:

3 – 60 kk

Bondora lyhyesti:

Bondora on virolainen vertaislainapalvelu, joka on erikoistunut tarjoamaan pieniä lainoja ja pikavippejä.

Mikä yritys omistaa Bondoran?

Bondora AS on perustettu Virossa vuonna 2008 ja sen toiminta Suomessa ja Espanjassa alkoi 2013. Yrityksen emoyhtiö on Tallinnasta käsin toimiva Bondora Capital OÜ.

Suomessa Bondoran kautta välitetyt lainat myöntää suomalainen sivuliike, joka on perustettu vuonna 2015. Nykyään Bondora välittää lainoja jo viidessä maassa.

Bondora välittää vertaislainoja, eli lainanantajina toimii yksityishenkilöt. Vertaislaina on vaihtoehto perinteiselle kulutusluotolle, jossa lainan myöntää rahoituslaitos tai pankki. Kun maksat lainan korkoa, nämä sijoittajat saavat sijoitukselleen korkoa.

Vaikka Bondorasta löytyy mediasta jonkin verran negatiivisia uutisia, sen toimintaa valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto ja se on rekisteröity Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään Luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteriin.

Bondora - lainaa nopeasti jopa 10 000 € asti

Bondora välittää vertaislainoja, eli lainanantaja ei ole rahoituslaitos tai pankki vaan yksityishenkilö. Varat Bondoran myöntämiin lainoihin kerätään yksityishenkilöiltä, jotka haluavat sijoittaa varansa ja saada niille korkotuottoa.

Lainanantaja ja lainanottaja pysyvät toisilleen kuitenkin aina tuntemattomina ja Bondora välittää lainan hakijalle.

Bondoran hakuprosessi on nopea, ja saat lainatarjouksen vain yhdessä minuutissa. Hakemuksen jättäminen on ilmaista eikä se sido hakijaa ottamaan lainaa. Toisaalta korkoja pidetään jokseenkin korkeina, joten lainatarjouksen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Bondoran lainoissa korko on muita lainoja korkeampi, joten ennen lainatarjouksen hyväksymistä kannattaa laina ensin kilpailuttaa.

Millainen hakija voi saada lainaa Bondoralta?

Bondoralla on tiettyjä vähimmäisedellytyksiä lainan hakijalle, kuten muillakin lainapalveluilla. Näitä ovat:
Nämä vähimmäisehdot täyttämällä voit hakea lainaa.

Miten lainan hakeminen toimii Bondoralla?

Lainan hakeminen Bondoran kautta on helppoa ja nopea. Tässä yksityiskohtaiset ohjeet:

  1. Siirry Bondoran verkkosivuille
  2. Täytä toivomasi lainasumma ja syötä sähköpostiosoitteesi
  3. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla
  4. Liitä hakemukseen vaadittu tiliote
  5. Lähetä hakemus

Saat hakemuksen jättämisen jälkeen vähintään kolme lainatarjousta, joiden joukosta voit valita itsellesi sopivimman lainan. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset saat jo minuutin sisällä.

Seuraavaksi pääset hyväksymään sopivan lainatarjouksen PIN-koodilla, joka lähetetään puhelimeesi.

Tässä kohtaa kannattaa muistaa, että Bondoran lainatarjouksen voi saada myös erilaisten lainan kilpailutus palvelujen kautta. Onkin järkevää käyttää tällaista palvelua, koska silloin pääset vertaamaan Bondoran korkoa ja muita lainaehtoja muiden pankkien tarjoamiin lainoihin.

Saatat huomata, että Bondoran laina ei ollut edullisin ratkaisu ja voit hyväksyä jonkin muun lainatarjouksen halutessasi.

Mikä on Bondora lainan korko

Bondora perii suhteellisen korkeata korkoa lainanhakijoilta. Lainoissa korko liikkuu tyypillisesti 9,90 – 20 % välillä.

Lisäksi asiakkaalta peritään nämä maksut:

Lainan todellinen vuosikorko on 16,9 – 30,6 % ja varsinkin pienissä lainoissa sivukulujen merkitys on suuri, sillä ne vaikuttavat merkittävästi lainan todelliseen hintaan. Vaikka korko jäisi kohtuulliseksi, kannattaa aina tarkistaa lisäkulujen osuus.

Bondoran lainoihin liittyy lisäksi paljon erilaisia palvelumaksuja, joihin kannattaa myös perehtyä ennen lainan hyväksymistä.

Asiakkaiden kokemuksia Bondorasta

Bondoran asiakaspalvelua on kritisoitu muun muassa siitä, että asiakaspalvelijoita ei ole helppo tavoittaa. Lisäksi lainaan lisätään erilaisia lisäkuluja, kuten palvelumaksuja tai maksuja eräpäivän siirtämisestä. Näistä lisäkuluista voi kertyä merkittäviä summia, jos lainan takaisinmaksu ei suju kuten sopimuksessa on sovittu.

Sivuja pidetään myös epäselvänä eikä lainan korkoa esitetä selkeästi.

Lainatarjouksen saa kuitenkin nopeasti, mutta se on voimassa vain 24 tuntia. Koska lainan suhteen ei ole suositeltavaa tehdä hätiköityjä päätöksiä, kannattaa se kilpailuttaa muissa palveluissa.

Onko Bondora luotettava?

Koska Bondorasta löytyy paljon negatiivisia arvioita netistä, moni lainanhakija miettii onko palvelu pelkästään huijausta. Tähän voimme vastata, että ei ole.

Negatiiviset kommentit ovat koskeneet esimerkiksi asiakaspalvelun tavoitettavuutta, lainaehtojen epäselvää esittämistä ja erilaisia kalliita lisäkuluja. Esimerkiksi laina-ajan pidentäminen tai lyhentäminen, lainan maksaminen pois etukäteen tai maksuvapaiden pitäminen on osoittautunut kalliiksi ja hankalaksi.

Kuluttaja-asiamies onkin vaatinut, että Bondora tekee muutoksia epäselviin luottokustannuksiin. Vuoden 2023 alussa Kuluttaja-asiamies päätti viedä Bondoran markkinaoikeuteen luottojen hintasääntelyn vastaisesta toiminnasta, kun Bondora ei ollut korjannut ongelmakohtia kehoituksesta huolimatta.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Postiosoite:
Lautatarhankatu 6
100580 Helsinki

Asiakaspalvelu:
Suomenkielinen asiakaspalvelu toimii vain kotisivuilla olevan yhteydenottolomakkeen kautta (ma-pe) klo 9-17

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Bondora tarjoaa lainoja helposti ja nopeasti, koska hakemuksen täyttäminen verkkosivuilla ei vie kuin 5-10 minuuttia ja alustava lainatarjous toimitetaan minuutissa.
Kyllä, voit tehdä lainaasi ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa koko jäljellä olevan lainan kerralla pois. Tarkista Bondoran hinnastosta ovatko muutokset ilmaisia vai maksullisia.
Bondora on virolainen vertaislainavälittäjä, jonka sivuliike toimii Suomessa.
Bondora on niin sanottu vertaislainavälittäjä, eli se yhdistää lainaa hakevan henkilön anonyymisti yksityishenkilöön, joka tarjoaa lainaa korkotuottoa vastaan.