Bluestep Bank kokemuksia: Kannattaako ottaa asuntovakuudellinen laina?

Bluestep Bank on ruotsalainen pankki, joka on ehtinyt toimimaan jo pidempään Ruotsissa ja Norjassa. Suomeen pankki tuli vuonna 2020 tavoitteenaan pyrkiä auttamaan silloin, kun muut pankit eivät siihen pysty.

Bluestepin valikoimista löytyy asuntolaina sekä asuntovakuudellinen laina. Asuntovakuudellista lainaa voi hakea moniin eri tarpeisiin, ja lainaa voidaan myöntää joissain tapauksissa maksuhäiriömerkinnöistä huolimatta.

4/5

Lainamäärät: 

30000 – 1000000 €

Korko: 

2.60 – 7.15 %

Laina-aika: 

12 – 480 kk

Ikäraja:

18v

Bluestep Bank lyhyesti:

Bluestep Bank on luotettava ruotsalainen pankki, joka tarjoaa asuntolainaa ja asuntovakuudellista lainaa.

Bluestep Bank AB on perustettu jo vuonna 2005

Bluestep Bank AB on perustettu Ruotsissa jo vuonna 2005, joten yritys on ehtinyt kerryttämään kokemusta jo pitkään naapurimaan lainamarkkinoilta. Pankin tavoitteena on ollut alusta lähtien tarjota mahdollisuus omaan asuntoon myös niille asiakkaille, jotka ovat kohdanneet maksuvaikeuksia menneisyydessä.

Yhtiö alkoi tarjoamaan asuntolainoja Norjassa vuonna 2010 ja Suomessa vuonna 2020. Pankilla on Suomessa sivuliike, ja se toimii sekä Suomen että Ruotsin finanssivalvonnan valvonnassa. Nykyään Bluestepin omistaa EQT VII rahasto.

Bluestep – Asuntovakuudellista lainaa tai asuntolainaa netistä

Bluestep Bankin tavoitteena on tarjota vaihtoehto myös niille lainanhakijoille, jotka eivät ole saaneet lainaa muualta. Sen valikoimista löytyy kaksi eri lainatuotetta, jotka ovat asuntolaina ja asuntovakuudellinen laina.

Asuntovakuudellista lainaa voi hakea esimerkiksi aiemmin otettujen lainojen yhdistelyyn, remontin toteuttamiseen, vapaa-ajan asunnon ostamista varten tai muihin isompiin hankintoihin.

Bluestep asuntovakuudellinen laina

Lainaa voidaan joissain tapauksissa myöntää myös silloin, kun hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä. Bluestep-pankilla ei ole valikoimissa lainkaan vakuudetonta lainaa, vaan lainan pantiksi on asetettava vakuus.

Vakuudeksi hyväksytään ainoastaan lainanhakijan tai tämän vanhempien omistamat asunto-osakkeet ja kiinteistöt. Vapaa-ajan kiinteistöistä ei kuitenkaan hyväksytä lainkaan kuivan maan asuntoja. Talletukset, sijoitukset tai irtain omaisuus eivät myöskään kelpaa lainan vakuudeksi.

Mikäli asuntoosi kohdistuu jo muualta otettua asuntolainaa, on mahdollista saada lisälainaa siirtämällä asuntolaina Bluestep Bankiin. Asunnon arvon on kuitenkin oltava kokonaisuudessaan suurempi kuin lainojen yhteismäärän. Mahdollinen lainamäärä riippuu asunnon arvosta ja jäljellä olevan lainan määrästä.

Bluestep asuntolaina

Bluestepin lainaa voi hakea erilaisissa elämäntilanteissa

Bluestep mahdollistaa lainan hakemisen myös niille, jotka eivät sitä muilta pankeilta saa. Lainaa hakiessa arvioidaan hakijan kokonaistilanne eli vakuuksien lisäksi hakijan taloudellinen tilanne.

Lainan hakemiseen ei ole asetettu erillisiä vaatimuksia. Bluestep mahdollistaa lainan hakemisen myös silloin, kun:

Maksukyvyn arvioinnin tukena käytetään Kreditz-palvelua, jonka kautta pankki saa käyttöön hakijan ajantasaiset tilitiedot. Näiden lisäksi hyödynnetään Suomen Asiakastiedon kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmää.

Hae lainaa Bluestep Bankilta - näin homma hoituu!

Kaikki Bluestep Bankin lainatuotteet ovat vakuudellisia, joten lainaprosessi edellyttää hakijan taloudellisen tilanteen kartoittamisen lisäksi vakuuksien arvioimisen. Bluestep arvioi aina itse vakuuden arvon eli asunnon arvon määrittämiseen ei voi käyttää kiinteistönvälittäjää.

Lainan hakeminen onnistuu Bluestepin sivujen kautta seuraavasti:

  1. Täytä lainahakemus Bluestep Bankin sivuilla.
  2. Pankki on sinuun yhteydessä puhelimitse lainantarpeen kartoittamiseksi.
  3. Mikäli sinulta pyydetään vielä lisädokumentteja, toimita ne pankille.
  4. Päätös lainasta tehdään 2-4 arkipäivän kuluessa siitä, kun pankki on saanut kaikki tarvittavat dokumentit.

Mikä on lainan korko?

Bluestep Bankin lainojen korot vaihtelevat ja tällä hetkellä marginaalikorot sekä asuntolainoissa että asuntovakuudellisissa lainoissa liikkuvat 2,60 – 7,15 prosentin välissä. Jokaisen lainanhakijan tilanne katsotaan yksilöllisesti, ja lainatarjouksen korko muodostuu hakijan taloudellisen tilanteen sekä vakuuksien perusteella.

Lainojen viitekorkona käytetään pankin omaa Bluestep Prime -korkoa. Bluestep Prime pohjautuu kolmen kuukauden Euriborin keskiarvoihin, minkä lisäksi keskiarvoon lisätään 1,50 prosenttia.

Kokemuksia Bluestep Bankista

Bluestep Bank on ehtinyt toimimaan Suomen lainamarkkinoilla jo muutaman vuoden, joten asiakkaille on kertynyt kokemuksia pankin toiminnasta.

Kokemusten perusteella moni suomalainen on saanut apua Bluestep Bankilta siinä vaiheessa, kun taloudellinen tilanne on ollut tiukka. Lainan hakijoiden mukaan pankki on todella pyrkinyt auttamaan, jotta raha-asiat on saatu järjestykseen.

Bluestepin asiakaspalvelu on saanut erityisen paljon positiivista palautetta myös nopeudesta ja ystävällisyydestään. Lainoja käsittelevät työntekijät ovat olleet itse erittäin aktiivisia, jolloin tiukkaan tilanteeseen on voinut löytyä ratkaisu nopeasti.

Palautteiden perusteella Bluestep Bank voi tarjota aidosti vaihtoehdon silloin, kun muilta pankeilta ei ole mahdollista saada apua.

Bluestepin tavoitteena on olla asuntolainapankki useammalle

Bluestep Bank on ainoa pankki, joka aktiivisesti mainostaa lainatuotteidensa olevan mahdollisia myös niille, joilla on talousvaikeuksia. Lainaprosessissa ei hyödynnetä automaattista päätöksentekoa, vaan jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti.

Näin voidaan antaa enemmän painoarvoa tulevaisuuden maksukyvylle, eivätkä menneisyydessä kohdatut vaikeudet automaattisesti estä lainaprosessia. Asiakkaalle pyritään löytämään nykyistä parempi taloudellinen tilanne, eikä ratkaisuksi tarjota koskaan vaihtoehtoja, jotka tekisivät tilanteen heikommaksi.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Bluestepin asiakaspalveluun saa yhteyden sähköpostitse, puhelimitse tai chatin kautta. Lainaa voi hakea nettilomakkeen kautta, mutta jokaisen asiakkaan tilanne kartoitetaan puhelimitse tämän jälkeen.

Asiakaspalvelun yhteystiedot:

Puhelinnumero: 09 3158 7600 (ma – pe 9.00 – 17.00)
Sähköposti: asiakaspalvelu@bluestep.fi
Postiosoite: Bluestep Bank AB, Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ei myönnä. Bluestep myöntää ainoastaan asuntolainaa ja asuntovakuudellista lainaa.

Jokaisen lainanhakijan tilanne on yksilöllinen, ja mahdollinen lainan määrä riippuu monesta tekijästä. Lainaa hakiessa huomioidaan erityisesti maksukyky ja vakuuksien arvo.

Bluestep myöntää lainoja myös niille, joilla ei ole säännölliset tulot. Päätös lainan myöntämisen suhteen tehdään hakijan yksilöllisen tilanteen perusteella.

Bluestep Bankilta voi hakea lainaa myös ulosottovelkojen maksua varten. Tätä varten tulee olla oma asunto tai kiinteistö, joka voidaan asettaa lainan vakuudeksi. Mikäli asuntoon kohdistuu vielä asuntolainaa, tulee myös se siirtää Bluestepille.

Asuntovakuudellisen lainan käyttötarkoitusta ei ole erikseen määrätty, joten sen voi käyttää myös auton ostoon. Laina on kuitenkin asuntovakuudellinen eli vakuudeksi kelpaa ainoastaan asunto tai muu kiinteistö.