Etua.fi kokemuksia: Tutustu palveluun ennen lainan hakemista

Etua.fi on yksi Suomen suosituimmista ja luotetuimmista lainanvertailupalveluista, joka on toiminut alalla jo vuodesta 2008. Vuosien mittaa palvelu on hioutunut sujuvaksi ja lainan hakeminen Etua.fi-palvelun kautta onkin todella helppoa ja nopeaa.

4.5/5

Lainamäärät:

500 – 60000 €

Korko:

4.68 – 20 %

Laina-aika:

12 – 216 kk

Etua.fi lyhyesti:

Etua.fi on yksi Suomen luotettavimmista ja vanhimmista lainanvälittäjistä. Palvelu mahdollistaa myös asuntolainan kilpailuttamisen.

Mikä yritys toimii Etua.fi -palvelun taustalla?

Etua.fi-sivuston omista Etua Oy, jonka osake-enemmistön puolestaan omista tunnettu media alan konserni Alma Media Oyj.

Etua on täysin kotimainen yritys, joka on perustettu jo vuonna 2008. Se on Suomen vanhin lainojen kilpailuttaja, jolla on jo yli 150 000 asiakasta.

Etualla on oikeus käyttää Suomen Asiakastiedon Suomen Vahvimmat -sertifikaattia sekä Avainlippu-merkkiä, joka kertoo suomalaisesta työstä.

Etua.fi - kilpailuta laina jopa 60 000 € asti

Etua.fi on kotimainen lainan kilpailutuspalvelu, jonka avulla voi saada lainatarjouksen jopa 23 eri pankilta tai rahoitusyhtiöltä täyttämällä vain yhden hakemuksen. Vertailemalla eri lainatarjouksia voit helposti valita niistä itsellesi edullisimman.

Palvelu on hakijalle ilmainen eikä se sido hyväksymään tarjottuja lainoja.

Etua.fi:ssä on mukana myös muutama suomalainen kivijalkapankki, joiden kanssa se toimii yhteistyössä. Esimerkiksi Aktia ja Säästöpankki ovat mukana kilpailutuksessa. Lisäksi lainahakemus välitetään muun muassa Bank Norwegianille, Resurs Bankille, Nordax Bankille ja Komplett Bankille vain muutaman mainitaksemme.

Lisäksi huomionarvoista on erityisesti se, että voit kilpailuttaa uuden tai jo olemassa olevan 10 000 – 500 000 € suuruisen asuntolainan sekä 2000 – 100 0000 euron yritysluoton. Asuntolainat myöntää Aktia ja Säästöpankki.

Asuntolainan takaisinmaksuaika voi olla jopa 30 vuotta ja yrityslainan enintään 2 vuotta. Yrityslainoille tarvitaan kuitenkin 1-2 kaksi takaajaa, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja asuntolainalle edellytetään vakuuksia.

Mitä edellytyksiä Etua.fi- palvelulla on lainan hakemiselle?

Etua.fi:n määrittelemiä ehtoja kulutusluoton saamiselle ovat:
Periaatteessa näiden ehtojen täyttyessä palvelun kautta voi hakea myös asuntolainaa. Asuntolainan saamiseksi tarvitaan kuitenkin myös omia säästöjä ja vakuuksia. Lisäksi suurien lainojen kohdalla hakijan maksukyky arvioidaan huolellisesti ja pankki tarkistaa asunnon arvon.

Miten lainaa haetaan Etua.fi:n kautta?

Etua.fi -sivuilla täytettävä hakulomake on nopea täyttää ja selkeä. Muista olla huolellinen tietojasi täyttäessä, jotta saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

  1. Siirry ensin Etua.fi-sivulle
  2. Valitse lainasumma ja laina-aika
  3. Lisää henkilö-, yhteys- ja tulotiedot sekä muut pyydetyt tiedot
  4. Lähetä lainahakemus

Tässä vaiheessa sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä, mutta luotonantajat saattavat kysellä niitä myöhemmin. Etua.fi toimittaa hakemuksen yli 20 yhteistyökumppanille, joilta saat lähes välittömästi alustavia lainatarjouksia.

Voit saada rahat tilillesi heti, kun olet hyväksynyt jonkin lainatarjouksista verkkopankkitunnuksillasi. Kannattaa rauhassa odottaa eri tarjouksia ja vertailla kulutusluottoja ennen lainan hyväksymistä.

Mikä on Etua.fi lainan korkon?

Etua.fi-palvelun kautta saaduissa lainatarjouksissa korko vaihtelee 4,68 – 20 % välillä. Todellinen vuosikorko määräytyy kuitenkin kunkin luotonantajan määrittämien lisämaksujen myötä.

Koska Etua.fi ainoastaan välittää lainahakemuksen, se ei voi vaikuttaa tarjottavaan korkoon, sillä se määräytyy hakijakohtaisesti pankkien riskiarvion perusteella.

Yleisesti Etua.fi tunnetaan kuitenkin palveluna, jonka kauttaa on mahdollista saada lainaa kohtuullisella korolla.

Etua.fi kilpailuttaa myös asuntolainat!

Etua.fi lienee Suomen ainoa palvelu, joka kilpailuttaa myös asuntolainat. Se onkin Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottojen välittäjä.

Palvelun avulla on mahdollista kilpailuttaa:

Hakemuksen täyttäminen ei vie kuin muutaman minuutin etkä sitoudu hyväksymään tarjottuja lainoja. Asuntolainan ehdot ja marginaali on aina järkevää kilpailuttaa, jotta et maksa turhan korkeita kuluja lainastasi.

Lainanhakijoiden kokemuksia Etua.fi:stä

Hakijoilla on pääasiassa hyviä kokemuksia palvelusta ja se on saanut hyviä arvioita asiakkailtaan.

Hakuprosessia pidetään selkeänä ja läpinäkyvänä, tosin hakemus koetaan pitkäksi. Se kannattaa kuitenkin täyttää huolellisesti, koska kaikkien tietojen lisääminen lomakkeeseen tarjoaa mahdollisuuden parempiin lainatarjouksiin useammalta pankilta.

Jotkin asiakkaat ovat kuitenkin moittineet itse tarjousten vertailua, sillä kaikki tiedot eivät ole helposti saatavilla.

Valtaosa asiakkaiden jättämistä arvioista on kuitenkin positiivisia ja niissä kiitellään palvelun luotettavuutta sekä hakuprosessin sujuvuutta ja helppoutta. Myös lainatarjouksiin ollaan pääasiassa tyytyväisiä. Tämän osalta on kuitenkin jälleen muistettava, että itse tarjoukset tulevat pankeilta asiakaskohtaisesti, eikä Etua.fi voi vaikuttaa niiden ehtoihin.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Etua.fi asiakaspalvelu on helposti tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja verkkosivuilta löytyvän chatin kautta. Se on saanut kehuja ystävällisyydestä, ammattitaidosta sekä henkilökohtaisesta palvelusta. Pientä miinusta on tullut suppeista aukioloajoista.

Postiosoite:
Alvar Aallon katu 3 C
00100 Helsinki

Puhelinnumero:
09-2316 3611 (ma-pe 9-16)

Sähköposti:
Asiakaspalvelu@etua.fi

Lisäksi verkkosivuilta löytyy kätevä yhteydenottolomake.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kyllä Etua.fi on luotettava lainavertailupalvelu, joka on auttanut suomalaisia kilpailuttamaan lainantarjoajia ja löytämään edullisimman lainan jo vuodesta 2008 lähtien. Tämä kotimainen palvelu on paitsi hyvin tunnettu ja suosittu myös luotettava ja turvallinen.
Etu.fi on Etua Oy:n pyörittämä sivusto, joka auttaa kuluttajia vertailemaan lainoja toisiinsa. Etua.fi ei itse myönnä lainoja, vaan se välittää lainahakemuksen yli 20 rahoitusyhtiölle, jotka tekevät lainatarjoukset hakijalle. Näiden tarjousten joukosta hakijan on helpompi vertailla lainojen korkoja ja ehtoja, eikä aikaa tarvitse nähdä monien eri hakemusten täyttämiseen.
Saat haettua Etua.fi-sivuston kautta lainaa siirtymällä palvelun etusivulle ja täyttämällä omat tietosi hakemukseen huolellisesti. Tämän jälkeen palvelu välittää hakemuksen yhteistyökumppaneilleen ja saat lainatarjouksia vertailtavaksi.

Etua.fi lupaa lainaa, jonka nimelliskorko on 4,68 – 20 %. Todellinen vuosikorko selviää lainatarjouksesta, kun koron lisäksi mukaan lasketaan myös lainan sivukulut.

Korko määräytyy pankkien ja rahoitusyhtiöiden tekemän maksukykyarvion mukaisesti ja on hakijakohtainen. Etua.fi ei siis voi määrittää korkoa itse.

Toisin kuin muut lainanvälittäjät, Etua.fi-palvelu kilpailuttaa kulutusluottojen lisäksi myös asuntolainoja ja yritysluottoja.